keyboard_arrow_up
BLOG - oktober 2023

Angst voor een datalek of hoge boete AVG?

Los het op! Volg de AVG-Proof Rhenus aanpak.

Hoe de Rhenus aanpak eruit ziet leest u in dit Blog. MKB-bedrijven die onze AVG-Proof aanpak een jaar willen proberen, bieden we gedurende het eerste jaar 10% korting. Deze actie loopt tot 30 oktober 2023.

Uw plicht

Iedereen weet inmiddels wel dat organisaties aan diverse plichten moeten voldoen sinds de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). En veel van onze klanten hebben het gelukkig goed op orde. Maar nog dagelijks zien we ook daar dat niet op alle afdelingen AVG-Proof wordt gewerkt.

Bij Rhenus zijn we er elke dag mee bezig. We zorgen ervoor dat overheden en bedrijven van groot tot klein veilig vertrouwelijke data kunnen bewaren. En we komen periodiek of op afroep langs om die vertrouwelijke papieren documenten en datadragers conform de AVG-regels te vernietigen. Met een Vernietigingscertificaat als bewijs.

AVG-Proof datavernietiging. De aanpak van Rhenus voor AVG-Proof archiefvernietiging, papiervernietigen en het vernietigen van datadragers zoals harde schijven.

Uw angst

Wij ervaren dat de angst voor datalekken en hoge boetes bij organisaties steeds groter wordt. Gezien alle gevallen van het lekken van data die de laatste tijd in het nieuws zijn, is dat geen wonder. Veel organisaties realiseren zich nog onvoldoende dat dit niet altijd een hack is, maar het onzorgvuldig omgaan met geprinte documenten met vertrouwelijke gegevens, data op datadragers in afgedankte hardware en in mobieltjes, of rondslingerende oude harde schijven.

En waarom die angst als het zo eenvoudig te regelen is?

Dataveiliging. AVG-Proof bewaren en vernietigen van vertrouwelijke papieren documenten en datadragers zoals harde schijven. Maar ook data op bijvoorbeeld mobieltjes.

Onze expertise

Al meer dan 20 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in de bewaring en vernietiging van vertrouwelijke data. Ons klantenbestand bestaat inmiddels uit meer dan 15.000 organisaties, van overheden tot grote multinationals en MKB-bedrijven. Terwijl we vroeger alleen over de vloer kwamen bij ministeries, gemeenten, advocaten, banken, accountants en ziekenhuizen, komen we sinds de invoering van de AVG bij alle soorten overheden en bedrijven. De Rhenus AVG-Proof aanpak heeft zich inmiddels wel bewezen! Het is een gecertificeerde, veilige en zeer simpele aanpak. Geschikt voor elke organisatie.

Papiervernietiging, archiefvernietiging en de vernietiging van datadragers is de expertise van Rhenus Office Systems.

AVG-Proof Rhenus aanpak

Om de AVG-Proof Rhenus aanpak binnen uw gehele organisatie te realiseren volgt u de onderstaande stappen. Het is kinderlijk eenvoudig want Rhenus ontzorgt u totaal.

Stap 1: Inventarisatie

Maak een lijst van de afdelingen binnen uw organisatie waar vertrouwelijke papieren documenten worden geprint, of waar wordt gewerkt met vertrouwelijke data op harde schijven, mobieltjes, etc. Denk aan uw ICT afdeling, HRM, administratie, inkoop, verkoop, archief.

Bepaal dan waar u Rhenus afsluitbare containers geplaatst wilt hebben. Daar kunnen medewerkers vertrouwelijk papier of datadragers in deponeren. We beschikken over aluminium en kunststof containers van diverse afmetingen. Bekijk ze op onze site of vraag ons om advies.

Papier containers. Afsluitbare containers voor vertrouwelijk papier en voor datadragers. Van aluminium of van kunststof.

Stap 2: Contact met Rhenus en offerte aanvraag

U denkt misschien aan hele hoge kosten, maar gezien het feit dat wij overal in Nederland actief zijn en dus ook dicht bij u in de buurt, combineren we klanten zodat we u hele scherpe tarieven kunnen bieden.

Ga naar het contactformulier op onze website en vul uw gegevens en de uitkomst van uw inventarisatie in. Wij streven er naar om u binnen 24-uur een advies met prijsopgave te sturen. En bij vragen nemen we contact met u op.

Contact Rhenus Office Systems. Rhenus Datavernietiging.

Stap 3: Plaatsing containers

Rhenus neemt met u contact op om een dag en tijd af te spreken voor het plaatsen van de gewenste containers. Dit hele logistieke proces wordt door ons verzorgd. U hoeft alleen maar de plek aan te wijzen! En ben niet bang… onze medewerkers zijn allemaal gescreend en volgen ons gecertificeerde veiligheidsproces.

Afsluitbare aluminium containers om vertrouwelijk papier en datadragers met vertrouwelijke data veilig te bewaren voordat de data wordt vernietigd.

Stap 4: Uw container is vol

Van tevoren hebben we afgesproken of u de containers periodiek wilt ledigen, of op afroep als ze vol zijn. Via onze website kunt u uw verzoek om de container te ledigen eenvoudig aanvragen. We nemen dan direct contact met u op om een tijdstip daarvoor in te plannen.

Ook deze stap ontzorgt Rhenus totaal. Onze medewerkers weten dan waar de afgesloten containers staan. Uiteraard kunt u met hen meelopen!

Rhenus haalt de volle afgesloten containers met vertrouwelijke papieren documenten of datadragers met vertrouwelijke data bij u op voor veiligde datavernietiging.

Stap 5: On site of off site datavernietiging

Van tevoren is ook met u afgesproken of u de papieren documenten of datadragers direct op uw locatie, on site, in onze beveiligde mobiele shredderwagen wilt laten vernietigen, of dat dit op onze beveiligde vernietigingslocaties, off site, gebeurt.

Kiest u voor on site datavernietiging dan kunt u zelfs het vernietigingsproces in onze mobiele shredderwagen volgen.

Bij on site datavernietiging ontvangt u dezelfde container, maar dan geleegd, weer terug, bij off site datavernietiging wisselen we de volle container met een nieuwe lege container.

Datavernietiging van datadragers of vertrouwelijk papier kan bij Rhenus off site op een van de Rhenus beveiligde vernietigingslocaties of on site bij de klant direct op zijn/haar locatie in onze mobiele shredderwagen.

Stap 6: Vernietigingscertificaat

Als bewijs van de gecertificeerde AVG-Proof datavernietiging ontvangt u van ons een Vernietigingscertificaat.

Hoe simpel kan het zijn? We horen het graag van u!

Vernietigingscertificaat. Als bewijs van veilige AVG-Proof papiervernietiging, archiefvernietiging en de vernietiging van datadragers door Rhenus.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken?

Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

Contactformulier
Bekijk hier de veelgestelde vragen over datavernietiging door Rhenus Office Systems en vernietiging van papier, archieven en datadragers in het algemeen.