Wat zijn de wettelijke bewaartermijnen van documenten? Wat zijn de wettelijke bewaartermijnen van documenten?

Wettelijke bewaartermijnen documenten

Zodra de wettelijke bewaartermijn is verstreken kan Rhenus voor 100% AVG-proof vernietiging zorgen. Met Vernietigingscertificaat.

 

ADVIES NODIG?
OFFERTE AANVRAGEN
keyboard_arrow_up

Wettelijke bewaartermijnen van documenten, administratie, boekhouding, papier van belastingdienst, etc.

Het bewaren van documenten is aan bepaalde termijnen gebonden. Download het .pdf bestand en lees alles over het bewaren van uw administratie, bewaren van de boekhouding, bewaren voor de belastingdienst en het bewaren van diverse andere documenten.
Deze wettelijke bewaartermijnen gelden zowel voor papieren documenten als voor documenten op datadragers zoals harde schijven.
  • Algemene bedrijfsmatige documenten
  • Fiscale documenten
  • Vervoer
  • Personeelsgegevens
  • Videobeelden van personeel
  • Logfiles computersystemen / e-mail en internetmonitoring
  • Toegangscontrolesystemen / tijdregistratie systemen
  • Medische gegevens / ARBO gegevens*
  • * Medische gegevens dienen onder beheer te zijn van de Arbodienst. Bovenstaande bewaartermijnen gelden alleen als de Arbodienst de gegevens bewaard. Medische gegevens die in het personeelsdossier zijn opgenomen vallen onder de bewaartermijnen van personeelsdossiers.

Download hier de .PDF Wettelijke bewaartermijnen documenten

Wettelijke Bewaartermijnen
Archiefopslag tot de wettelijke bewaartermijn van de documenten is verstreken.

Wettelijke bewaartermijn verstreken? Dan veilig vernietigen!

Uiteraard is het na het verstrijken van de bewaartermijn nog steeds zaak om papieren documenten niet bij het gewone oud papier te doen, of harde schijven onzorgvuldig op te ruimen. U kunt hiervoor ook gebruik maken van de diensten van Rhenus Office Systems. Rhenus Office Systems zorgt dan voor een 100% veilige en AVG-Proof vernietiging van papieren documenten en dossiers, en van datadragers zoals harde schijven. 

Samen spreken we af wanneer u wilt dat zaken vernietigd worden en op welke manier en op welk veiligheidsniveau. Na de vernietiging ontvangt u van ons een Vernietigingscertificaat als bewijs voor de professionele en gecertificeerde vernietiging.

Gemakkelijk toch om alles in één hand te hebben? U weet dan zeker dat uw vertrouwelijke gegevens niet op straat komen te liggen.

Papiervernietiging na verloop van de wettelijke bewaartermijnen van documenten.
Wettelijke bewaartermijnen voor administraties, personeelsdossiers, contracten, etc. op papier en op datadragers zoals harde schijven.

Meer informatie of een offerte aanvragen voor datavernietiging? Papier of datadragers?

Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

Contactformulier
Is de wettelijke bewaartermijn voor uw dossiers of datadragers verstreken? Neem dan contact met ons op voor een offerte voor veilige en 100% AVG proof of nog veiligere vernietiging van papier, archieven en datadragers zoals harde schijven.