100% veilig vernietigen van papier en datadragers

Vertrouwelijke papieren documenten, archieven, harde schijven en andere datadragers vernietigen op een absoluut veilige manier.

OFFERTE - CONTACT
keyboard_arrow_up

Unieke totaal gesloten procedure! Vertrouwelijke papieren documenten, harde schijven en andere datadragers vernietigen op een absoluut veilige manier.

Het veilig vernietigen van vertrouwelijke gegevens

Vertrouwelijke gegevens op alledaagse papieren documenten zoals contracten, personeelsgegevens, CV's, facturen etc. dient u, conform de AVG en mogelijk eigen belang en beleid van uw organisatie, af te schermen voor onbevoegden. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld dossiers in archieven, bestanden op harde schijven in computers of geheugenkaarten in printers.

Rhenus Office Systems biedt u een unieke 'Alles in één'-oplossing. Eén partner met alle diensten in eigen huis: inzamelen, vernietigen en recyclen. Daarmee kunnen we voor de inzameling en vernietiging van vertrouwelijk papier, archieven, harde schijven of andere datadragers, met een totaal gesloten procedure werken en u de hoogst mogelijke dataveiligheid bieden. Ons gehele proces is geborgd en het hele proces van inzameling tot en met vernietiging wordt gedocumenteerd.

 

Veilige vernietiging van papier en datadragers

Bekijk de video hieronder.

 

 

Het start bij veilige inzameling

Wij plaatsen speciaal beveiligde containers bij de klant voor het verzamelen en intern opslaan van onder meer papier, harde schijven, dvd‘s, cd’s, microfilms diskettes, cd-rom’s, videobanden, tapes, magneetbanden, (röntgen)films, creditcards, paspoorten, rijbewijzen, foto’s en waardebonnen.

Al onze containers zijn uitermate solide, geheel afsluitbaar door middel van een ingebouwd slot en naar wens voorzien van een brievenbusklep. De klant vult de container zelf en sluit hem af.

Op afroep of op reguliere basis halen wij de afgesloten container(s) op.

Afsluitbare aluminium containers voor het verzamelen van vertrouwelijke papieren documenten, dossiers en archief ordners. Afsluitbaar voor optimale databescherming.

Directe vernietiging op locatie of transport naar beveiligde vernietigingslocatie

Afhankelijk van uw wensen en eisen versnipperen wij uw papier, archief dossiers, harde schijf en andere datadragers in onze shredderwagen direct bij u voor de deur. Of we vervoeren uw afgesloten containers in afgesloten voertuigen naar onze speciaal beveiligde vernietingslocaties. Al onze medewerkers die met uw vertrouwelijke informatie in aanraking komen, zijn hiervoor gescreend.

De enige keer dat de container bij ons open gaat is als hij boven de mobiele shredder in de shredderwagen of de grote shredder op onze vernietigingslocaties hangt! In enkele minuten worden de vertrouwelijke documenten en datadragers onder videotoezicht vernietigd, versnipperd volgens de door u gewenste Veiligheidsklasse.

Gesloten transport van te vernietigen papieren documenten en dossiers en datadragers, of direct vernietiging in shredderwagen bij u op uw locatie, onsite.

Rhenus Office Systems voldoet aan de strengste en hoogste veiligheidseisen.

Wij werken conform de AVG wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Al de aan ons aangeboden informatiedragers, papier of harde data, worden vernietigd volgens DIN norm 66399, veiligheidsklasse 4, 5, 6 of 7. Bovendien zijn wij OPK, CA+, ISO9001:2008, ISO 9001-2015, ISO/IEC 27001, ISO 50001, ISO / IEC 21964-1: 2018 (DIN 66399-1) gecertificeerd.

Nadat de vernietiging van uw papier, archief, harde schijf of andere datadragers heeft plaatsgevonden ontvangt u van ons een Vernietigingscertificaat waarop datum, formaat en hoeveelheid containers, aard van de vernietigde materialen, locatie, DIN normering en Veiligheidsklasse staan.

Rhenus hanteert de strengste normen en eisen als het gaat om de veiligheid bij het inzamelen en vernietigen van vertrouwelijke en privacy gevoelige data op papier, in archieven en op datadragers zoals harde schijven, usb sticks, SSD, HDD, Tapes etc.

DIN 66399 norm voor archiefvernietiging, papiervernietiging en de vernietiging van datadragers zoals harde schijven, SSD's, USB-sticks, HDD's en Tapes

De DIN 66399 normen zijn normaal voor Rhenus, maar deze DIN 66399 is voor u het bewijs van de bekwaamheid van Rhenus. 100% veilig!

DIN 66399 is de enige officiële en strengste normering voor het vernietigen van data op papier, harde schijven en andere datadragers. Bedrijven die vernietigen maar niet aan deze DIN norm kunnen voldoen verzinnen soms eigen normeringen. Wilt u zeker zijn dat uw vertrouwelijke of geheime gegevens niet op straat komen te liggen? Kies dan altijd voor een bedrijf dat werkt volgens de DIN 66399 norm en daarvoor ook regelmatig gekeurd wordt.

In een afgesloten ruimte op onze beveiligde vernietigingslocaties of direct in onze  shredderwagen bij u voor de deur, worden vertrouwelijke en geheime stukken zoals waardepapieren, diskettes, harde schijven en tapes, conform de strengste Europese norm DIN 66399, door Rhenus vernietigd. Wat die DIN 66399 norm betekent leggen we u hieronder graag uit. Het hele traject voldoet uiteraard aan de voorwaarden die binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens beschreven worden. Van elke partij wordt een vernietigingsverklaring opgemaakt.

DIN 66399 geeft u een gesloten proceszekerheid. DIN 66399 bestaat uit drie delen:

 • DIN 66399-1
  Hier worden de Beschermingsklassen 1-3 en de Veiligheidsniveaus 1-7 gedefinieerd. Zie voor uitleg Tabel 1 onderaan op deze pagina.
   
 • DIN 66399-2
  Dit deel van de norm geeft de eisen die aan de techniek worden gesteld weer. Daarmee bedoelen we de machines die voor de vernietiging moeten zorgen. De eisen verschillen per datadrager en worden telkens aan de stand van de huidige techniek getoetst. Dit geeft u de zekerheid dat u blijft voldoen aan de Europese wetgeving voor persoonsgegevens die stelt dat u bij vernietiging de beste, op dat moment beschikbare, techniek in moet zetten.

  Bij Rhenus kunt u er van op aan dat onze machines voldoen aan de laatste stand der techniek. In DIN 66399-2 zijn ook de maten waarin het materiaal wordt vernietigd gedefinieerd. De Veiligheidsklasse van vernietiging is daarbij gekoppeld aan het soort materiaal van de datadrager. U kunt dan bekijken tot welke afmeting u uw data wilt laten vernietigen. Zie voor uitleg Tabel 2 onderaan deze pagina.
   
 • DIN 66399-SPEC-3
  Deel 3 is nog in ontwikkeling en betreft de eisen die aan het organisatorische proces van datavernietiging worden gesteld.

DIN 66399 maakt het voor u, als ‘eigenaar’ van de gegevens en datadragers, mogelijk om de Beschermingsklasse en het Veiligheidsniveau te kiezen, alsmede het proces.

Rhenus vernietigt data op alle gewenste DIN 66399 Veiligheidsniveaus/Veiligheidsniveaus. 

 • Voor papier: Veiligheidsniveau 4 is onze standaard (de AVG vereist Veiligheidsniveau 3). Bij Veiligheidsniveau 3 zijn de gegevens nog te reproduceren, zij het lastig. Bij Veiligheidsniveau 4 kunnen de gegevens nog slechts met ongebruikelijke hulpmiddelen gereproduceerd worden. Rhenus vernietigt papier ook regelmatig op Veiligheidsklasse 5 en 6. Dit zijn strenge niveaus voor vertrouwelijke gegevens en geheime gegevens. Bent u een organisatie met topgeheimen en extreem vertrouwelijke gegevens, dan zorgt Rhenus ervoor dat uw data op Veiligheidsklasse 7 wordt vernietigd!
 • Voor harde schijven en andere datadragers: Veiligheidsklasse 6 is mogelijk maar zeker niet altijd nodig en wenselijk qua milieubelasting (de reproductie van de gegevens is naar de huidige stand der techniek onmogelijk).

 

U kunt, dankzij de DIN 66399 normering, bij Rhenus zelf bepalen op welk Veiligheidsniveau u uw data wilt vernietigen. Bepaal daarvoor eerst de Beschermingsklasse van uw data en bekijk dan welk Veiligheidsniveau gewenst is. De tabel onderaan deze pagina helpt u daarbij, maar u kunt ons uiteraard ook om advies vragen.

TABEL 1: Indeling in Veiligheidsniveaus en Beschermingsklassen volgens DIN 66399-1
TABEL 1: Indeling in Veiligheidsniveaus en Beschermingsklassen volgens DIN 66399-1
Indeling in Veiligheidsniveaus en Materiaal volgens DIN 66399-2
TABEL 2: Indeling in Veiligheidsniveaus en Materiaal volgens DIN 66399-2
Rhenus Data Office Systems Netherlands is CA+, OPK, DIN 66399, ISO 50001, ISO 9001:2015 en ISO 27001 gecertificeerd.

Meer informatie, een offerte aanvragen of een vrijblijvende afspraak maken?

Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

Contactformulier
Gecertificeerde 100% veilige vernietiging van papier en digitale datadragers door Rhenus Office Systems. Vraag een vrijblijvende offerte aan.