Verpulperen van papierendocumenten zoals waardepapieren op Veiligheidsklasse 7. De hoogtste norm op het gebied van vernietiging van papier. Verpulperen van papierendocumenten zoals waardepapieren op Veiligheidsklasse 7. De hoogtste norm op het gebied van vernietiging van papier.

Papiervernietiging op Veiligheidsklasse 7

Unieke mobiele verpulper wagen van Rhenus.

INFO - OFFERTE
keyboard_arrow_up

State-of-the-Art verpulper wagen voor papiervernietiging op Veiligheidsniveau 7

Voor strikt geheiem documenten en waardepapieren. Uniek in Europa!

Als enige in Europa kan Rhenus vernietigen op de hoogste mogelijke niveau: papiervernietiging conform DIN 66399, Beschermingsklasse 3 met Veiligheidsniveau 7. 

De Europese vestigingen van Rhenus Office Systems hebben de afgelopen jaren samen geïnvesteerd in de ontwikkeling van een gepatenteerd proces van papiervernietiging voor organisaties met topgeheimen en extreem vertrouwelijke gegevens, en voor organisaties met waardedocumenten. 

Extreme eisen bij het veilig vernietigen van vertrouwelijke gegevens en waardepapieren

Tijdens het proces van vernietiging wordt het papier in de technisch zeer vernuftige mobiele papier verpulper wagen direct op de locatie van de klant verpulpt. Daardoor ontstaat er geen transportrisico. De opdrachtgever kan het proces van verpulpen in de vrachtwagen monitoren.

 

Het pulpingproces:

  • De klant gooit de waardepapieren in veilige afgesloten aluminium containers. In de wagen worden de containers gewogen en gaan pas automatisch open tijdens het proces in de verpulper wagen. Hierdoor heeft niemand toegang tot de documenten, ook de Rhenus medewerkers niet;
  • Elke leging wordt automatisch gelogd en het pulpproces wordt gemonitord;
  • Bij het verpulpen worden geen chemicaliën gebruik, alleen maar water. Na het pulpproces wordt het water onttrokken aan de pulp en hergebruikt voor het volgende proces;
  • In de wagen vallen de documenten direct in de pulper waarna het ongeveer twee tot drie minuten duurt voordat de documenten verpult zijn;
  • Er is bovendien geen sprake van stofemissie en er is ook geen brandgevaar.  
Zeer geavanceerde papier verpulver wagen. Voor Veiligheidsklasse 7 vernietigen van waardepapieren.

Quote: Laurens Klaver

Deze verpulper wagen is uniek en wordt door heel Europa ingezet voor organisaties die het hoogste veiligheidsniveau eisen.

Business Unit Manager Rhenus Office Systems Netherlands BV
Laurens Klaver Business Unit Manager Rhenus Office Systems Netherlands BV

De Veiligheidsklassen

De minimale Veiligheidsklasse die door de AVG voor papiervernietiging wordt gevraagd is Veiligheidsklasse 3. Deze Veiligheidsklasse betekent echter dat de gegevens na vernietiging te reproduceren zijn, zij het met zeer grote inspanning. Rhenus kiest standaard altijd voor minimaal Veiligheidsklasse 4, maar voor veel opdrachtgevers vindt de vernietiging plaats conform Veiligheidsklasse 5 of 6. Voor het vernietigen van datadragers is Veiligheidsklasse 6 mogelijk.

De optie om te kiezen voor hoge Veiligheidsklassen zorgt ervoor dat onze klanten zeer veilig vertrouwelijke papieren dossiers, harde schijven en andere datadragers, naar eigen afweging kunnen vernietigen. De vernietiging kan plaats vinden op één van onze vernietigingslocaties, of, als de opdrachtgever geen transportrisico wil lopen, ook direct ter plaatse bij de klant in één van onze shredderwagens.

Anders dan in de pulpwagen worden in onze standaard shredderwagens kleine snippers van het papier en de datadragers gemaakt. De afmeting van die snippers is afhankelijk van het door de klant gewenste veiligheidsniveau. Bij datadragers is bij Rhenus het shredderen tot Veiligheidsklasse 6 mogelijk. Bij papiervernietiging is onze standaard Veiligheidsklasse 4. De papieren documenten worden dan al zodanig vernietigt dat de gegevens slechts met ongebruikelijke hulpmiddelen gereproduceerd kunnen worden. Voor AVG en de meeste organisaties is dat voldoende. Indien het technisch onmogelijk moet zijn om de gegevens te reproduceren dan kiezen onze klanten voor Veiligheidsklasse 5 of 6. En nu kan dus ook voor Veiligheidsklasse 7 gekozen worden. Als bewijs van de gecertificeerde en veilige vernietiging ontvangen onze klanten een Vernietigingscertificaat met opgave van het Veiligheidsniveau.

In het verleden hebben we de vraag naar papiervernietiging op Veiligheidsklasse 7 wel vaker gekregen, maar konden we die klanten niet van dienst zijn. Niemand niet! Daarom zijn we erg blij met deze geavanceerde pulpwagen en hebben we inmiddels de wagen ook al verschillende keren bij Nederlandse opdrachtgevers ingezet.

De beveiligde inzameling van zeer vertrouwelijke papieren documenten die op Veiligheidsklasse 7 vernietigd moeten worden. Rhenus Office Systems is in Europa de enige specialist voor het op locatie van de opdrachtgever verpulveren van papier. De verpulverwagen rijdt door heel Europa.
Het verpulveren van waardepapieren en andere zeer geheime papieren documenten. Dit is Veiligheidsklasse 7 papiervernietiging. Een hogere veiligheidsnorm bestaat niet. In Europa is Rhenus Office Systems de enige die dit mobiel in een verpulperwagen direct voor de deur bij de opdrachtgever kan.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken?

Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

Contactformulier
Als enige in Europa kan Rhenus vernietigen op de hoogste mogelijke niveau: papiervernietiging conform DIN 66399, Beschermingsklasse 3 met Veiligheidsniveau 7.